Cea mai mare pensie din România depășește 90.000 de lei. Ce pensionari „de lux” încasează acești bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a revelat în cadrul emisiunii "Insider Politic" că cele mai mari pensii din România depășesc suma de 90.000 de lei pe lună (echivalentul a 18.000 de euro), subliniind că acestea nu sunt pensii speciale, ci pensii contributive.

Foștii bancheri primesc lunar circa 90.000 de lei pensie
Foștii bancheri primesc lunar circa 90.000 de lei pensie FOTO arhiva Adevărul

În contrast, aproximativ 1.200.000 de români trăiesc cu pensii minime de 1.125 de lei lunar, conform declarațiilor Simonei Bucura Oprescu. Cea mai înaltă pensie din țară atinge 94.000 de lei lunar (aproape 19.000 de euro), conform ministrului Muncii în emisiunea "Insider Politic" difuzată sâmbătă la Prima TV.

Şi nu e singura pensie care depășește pragul de 90.000 de lei. „Este o pensie contributivă, de aproximativ 94.000 de lei, dar este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu. Pe prime locuri, sunt pensii contributive cu valori foarte mari. Tot peste 90.000 (de lei - n.r.), tot cu pensii contributive. Sunt ale unor cotizanţi la bugetul de stat din domeniul bancar. Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reţinut şi virat contribuţii sociale pentru asta, mi se pare absolut corect”, a explicat ministrul Muncii.

Ea a fost întrebată, de asemenea, câţi români încasează pensia minimă de 1.125 de lei lunar. „1.200.000 de români încasează pensia minimă în acest moment”, a răspuns Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii subliniază că foarte mulţi români nu înţeleg cât de important e să aibă contribuţiile sociale plătite la bugetul de stat, deci să nu muncească „la negru”.

„Din păcate, nu vorbim suficient despre cât de important este ca în toată perioada de activitate să fie achitate pentru tine contribuţiile sociale. Din păcate, sunt foarte mulţi români care nu înţeleg cât de important este ca întreaga ta activitate să fie declarată, indiferent de domeniul în care lucrezi.

Având munca declarată, vei avea apoi şi ceea ce meriţi de la statul român”, a conchis Simona Bucura Oprescu.

Economie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite