Video Gemenele care s-au regăsit datorită unui videoclip publicat pe TikTok: au fost vândute și separate la naștere VIDEO
0Gemenele Amy Khvitia și Ano Sartania au o poveste uluitoare. Separate încă de la naștere și vândute, cele două fete s-au regăsit după ce una dintre ele a recunoscut-o pe cealaltă într-un videoclip publicat pe TikTok, relatează The Telegraph.
Născute în Georgia, în anul 2002, fetele au fost separate de mama lor și vândute pe piața neagră a adopțiilor de copii. Mamei lor, Aza, i s-a spus că fetițele au murit.
Pe când avea doar 12 ani, Amy Khvitia a văzut-o pe Ano Sartania într-un episod din Georgia's Got Talent, însă fără a se gândi că aceasta ar putea fi sora ei. Însă, Sartania a devenit suspicioasă șapte ani mai târziu, când o prietenă i-a trimis un videoclip publicat pe TikTok cu Khvitia și a sesizat faptul că semănau foarte mult.
De atunci, cele două au început să se cunoască după ce un prieten comun le-a pus în legătură pe Facebook și au descoperit că au fost separate de o rețea clandestină din Georgia de trafic de copii, care a vândut copii spre adopție de la începutul anilor 1950 până în 2005.

După ce au căzut de comun acord să se întâlnească într-o stație de metrou din Tbilisi, Amy Khvitia a afirmat pentru BBC: „A fost ca și cum m-aș fi uitat într-o oglindă, exact aceeași față, exact aceeași voce”.
„Nu-mi plac îmbrățișările, dar am îmbrățișat-o", a mărturisit Ano.
Părinții lor adoptivi au povestit că nu au reușit să aibă copii și că cineva de la maternitatea Kirtskhi din vestul Georgiei le-a sugerat adopția. Aceștia au spus că nu știau că această practică este ilegală.
Pentru a da de urma mamei lor, gemenele au intrat pe o pagină de Facebook dedicată reunirii familiilor cu copii care au fost adoptați ilegal la naștere .
Mama naturală a celor două, Aza, a reușit să-și vadă fiicele la Leipzig și le-a explicat faptul că a intrat în comă după naștere, iar apoi i s-a spus că au murit.
Traficul de copii în scopul adopției, despre care se crede că este legat de bande infracționale care colaborează cu oficiali corupți din spitale, a scăzut din 2005, an în care Georgia a modificat legea privind adopția și a înăsprit măsurile împotriva acestei practici.
În anul 2022, guvernul a lansat o investigație privind acest scandal, însă a afirmat pentru BBC că a reușit să ia legătura doar cu 40 de persoane care au fost afectate, întrucât dosarele maternității erau „foarte vechi și datele s-au pierdut”.