TAROM vine cu o veste proastă pentru românii care își plănuiesc vacanțe sau călătorii în Marea Britanie

2
Publicat:

TAROM vine cu o veste proastă pentru românii care își plănuiesc vacanțe sau călătorii în Marea Britanie și șterge o destinație importantă: aeroportul Heathrow din Londra.

foto aeronavă Tarom
TAROM a vândut sloturile din Londra către Qatar Airways FOTO Loredana Cioclei

Zvonuri cu privire la acest lucru erau existente încă din luna februarie, dar inițial se renunțase la această idee, însă acum, boardingpass.ro a anunțat faptul că TAROM și-a vândut sloturile de aterizare și decolare pe care le deținea pe aeroportul Heathrow din Londra către compania aeriană Qatar Airways.

Vânzarea acestor sloturi ar fi avut loc pe data de 14 august, dar valoarea pentru care s-au vândut nu este momentan cunoscută, precizează boardingpass. În plus, sursa citată a mai menționat faptul că ar fi vorba despre 14 sloturi săptămânale.

Compania aeriană națională a estimat, în luna iulie, un profit net de 278,53 milioane lei în acest an, de la pierderi de 99,47 milioane lei care au fost înregistrate în anul 2023, potrivit documentelor publicate de Ministerul Transporturilor.

„Pierderea preliminată/realizată în anul 2023 a fost în valoare de 99.471.170 lei, iar în urma măsurilor din planul de restructurare corelate cu Business Planul, pentru anul 2024 este prognozat un rezultat pozitiv, respectiv profit, în valoare de 278.530.870 lei, în creştere faţă de rezultatul anului 2023 şi care ar urma să acopere parţial din pierderile provenite din anii precedenţi, iar plăţile restante ar urma să scadă de la valoarea preliminată/realizată în anul 2023 de 340.673.320 lei la valoarea estimată de 115.022.460 lei la finalul anului 2024”, se arată în Nota de fundamentare a proiectului de ordin privind bugetul companiei aeriene pe acest an.

Compania TAROM are în vedere ca obiectiv principal pentru anul 2024 măsurile necesare menținerii sustenabilității companiei, conform Business Planul 2020-2029, strategie ce presupune etape și măsuri succesive, graduale și dinamice, efectele lor fiind pe termen scurt, mediu și lung, oferind posibilitatea redresării.

Proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli propus pentru anul 2024 a fost întocmit luându-se în considerare previziunile de operare a curselor regulate interne/ externe şi a curselor charter cu flota disponibilă din parcul de aeronave, ajustat de previziunile veniturilor și cheltuielilor în conformitate cu ultima variantă a Business Plan-ului transmis la Comisia Europeana privind măsurile de eficientizare pentru îmbunătățirea performanței companiei pentru următorii 10 ani menţionate în Business Planul 2020-2029, care vizează analizele economice ce au arătat că este necesar un Ajutor de Stat acordat sub forma unui împrumut pentru menținerea în operare a unei întreprinderi aflate în dificultate într-o primă etapă, urmat de un Ajutor de Stat de Restructurare. 

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite