Concedierile masive din Germania se vor răsfrânge și asupra României. Chiar dacă nu imediat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Industria auto este responsabilă pentru 11% din locurile de muncă din producție din Germania, companiile anunțând deja că vor face zeci de mii de concedieri și vor închide fabrici.

Angajați ai fabricii Bosch
Bosch a anunțat deja că va concedia mii de oameni în Germania

Săptămâna trecută, Bosch a anunțat că va face concedieri masive.  Până la finalul lui 2027 vor fi concediați 3.500 de angajaţi de la divizia sa de servicii informatice, jumătate fiind la unităţile din Germania, pe fondul cererii slabe pentru sisteme de asistenţă de conducere inteligentă şi soluţii pentru conducere automată, scrie Reuters

Până în 2032 vor mai fi dați afară încă 750 la uzina din Hildesheim, în Germania. Concedieri vor fi și la divizia de mecanisme de direcţie la fabrica din Schwaebisch Gmuend, lângă Stuttgart. Compania vrea să concedieze acolo până la 1.300 de angajaţi, în perioada 2027 - 2030.

În România, compania spune că nu există în acest moment „planuri de reducere/restructurare a locurilor de muncă”, dar acest lucru nu este exclus în viitor.

În general, în mediul economic actual, provocator și dinamic, analizăm în mod constant dacă suntem bine poziționați cu activitățile și structurile noastre pe diverse piețe și domenii de afaceri pentru a ne menține competitivitatea. Chiar dacă scopul Bosch este de a-și menține numărul de angajați cu produse noi și o varietate de măsuri de calificare, compania nu poate exclude alte ajustări de personal pe fondul provocărilor actuale. Desigur, în ceea ce privește măsurile adecvate, Bosch își implică reprezentanții angajaților și își informează mai întâi angajații. Scopul nostru rămâne să facem eventualele ajustări cât mai acceptabile din punct de vedere social”, au transmis pentru Profit.ro reprezentanții Bosch.

Compania germană are în România peste 10.500 de angajați, având șase unități de producție și inginerie, în București, Cluj, Sibiu, Timișoara.

În Germania, combinația dintre știrile economice îngrozitoare și paralizia politică stimulează furia înaintea alegerilor anticipate planificate din 23 februarie.

„Este foarte probabil ca această furie să afecteze Partidul Social Democrat (SPD) al cancelarului Olaf Scholz, susținătorul tradițional al muncii, care se confruntă deja cu cifre sumbre ale sondajelor”, scria miercuri Politico.

Economie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite