Una dintre cele mai mari companii din Grecia, furnizor de energie în România

0
Publicat:

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat marți dreptul de participare la pieţele de energie electrică din România pentru Metlen Energy & Metals SA, una dintre cele mai mari companii din Grecia.

Compania activează din 1908 FOTO Shutterstock
Compania activează din 1908 FOTO Shutterstock

Metlen Energy & Metals SA a fost aprobată marți, 4 februarie, de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) pe piața de energie electrică din România. 

Compania acoperă două sectoare de activitate, energie și metalurgie și are o cifră de afaceri de peste 5 miliarde euro și peste 6.583 de angajați. 

Grupul a fost înființat în 1990, însă funcționa din 1908 în domeniul metalurgiei, sub forma unei afaceri de familie. În 1995 a fost listată la Bursa de Valori din Atena. În 2017, compania-mamă și-a absorbit propriile filiale, Aluminion of Greece, METKA și Protergia, formând o companie multinațională greacă industrială și energetică.

În ultimii ani, compania și-a extins activitatea pe toate continentele. În sectorul energetic, Metlen este cea mai mare companie privată greacă.

Reforma pieței energiei electrice

Comitetul Economic și Social European (CESE) propus recent un organism pentru energie electrică („E-Facility”), menit să reglementeze acolo unde este necesar și să privatizeze acolo unde este posibil.

Potrivit infomațiilor furnizate, acesta ar putea lua forma unei întreprinderi înființate de guvern care acționează ca formator de piață pe piața energiei electrice și, prin urmare, ar putea atinge obiectivele neutralității climatice, securității aprovizionării și prețurilor stabile și accesibile.

Avizul se bazează pe lucrările anterioare ale CESE privind reforma pieței energiei electrice și planificarea infrastructurii transfrontaliere și examinează în continuare propunerile pentru o nouă organizare a pieței, bazată pe cerere și ofertă, un număr mai mare de producători privați (cum ar fi prosumatorii și cooperativele) și capacități de stocare mai mari, precum și piețe flexibile locale și regionale atractive. 

Potrivit Comitetului, schimbările necesare pe piața energiei electrice ar trebui să se desfășoare în trei etape.

Economie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite