De kwartaalresultaten van chipbedrijf Nvidia hebben, dankzij de AI-hype, inmiddels de status van macrocijfer bereikt, tekende persbureau Bloomberg op uit de mond van een vermogensbeheerder.
Op de beurs was dinsdag de relatief onbekende chipmaker Nvidia het waardevolste bedrijf ter wereld, nog boven techreuzen Apple en Microsoft. Beurswaarde is wellicht een fraai, concreet getal, maar tegelijkertijd ook een heel grillige indicator voor succes.
De Amerikaanse regering start een aantal mededingingsonderzoeken naar OpenAI, Nvidia en Microsoft vanwege mogelijk te vergaande dominantie van de markt van kunstmatige intelligentie (AI). Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times donderdag.
Nvidia, de belangrijkste maker van chips voor AI, presenteerde maandag zijn nieuwste superchip aan de wereld. Het bedrijf zet echter vooral in op AI-software en diensten.
Met krankzinnige cijfers liet Nvidia afgelopen week techreuzen als Alphabet en Amazon achter zich. Maar wat is het geheim van de Californische chipfabrikant?
Een omzetstijging van ruim 250 procent in een jaar tijd. Beleggers reageerden blij verrast op de beter dan verwachte cijfers van grafische chipmaker Nvidia. Zorgt kunstmatige intelligente voor een stabiele omzet, of is er sprake van een bubbel?
Beurzen wereldwijd kregen donderdag een oppepper dankzij het optimisme van Nvidia over AI. ‘De vraag is wat er gebeurt als AI-bedrijven niet snel winst laten zien.’
Dankzij ChatGPT beleefde Nvidia zijn ‘iPhone-moment’. De Amerikaanse chipfabrikant maakt de supersnelle processors waarmee AI-modellen getraind worden. NRC dwaalde rond in het buitenaardse hoofdkantoor.
De Europese Commissie is een diepgaand onderzoek gestart om de voorgenomen overname van Arm door Nvidia te beoordelen. Dit meldde de commissie woensdag.
Nvidia heeft het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet geboekt met een recordomzet voor de gaming- en datacenterplatforms. Dit bleek woensdag laat uit de resultaten van het concern.
De U.S. Federal Trade Commission heeft donderdag een rechtszaak aangespannen om de door de Amerikaanse chipleverancier Nvidia voorgenomen overname van chipontwerpspecialist Arm voor 40 miljard dollar te blokkeren.
Nvidia boekte in het afgelopen kwartaal fors meer omzet, maar waarschuwt voor een stap terug in het komende kwartaal, vanwege Rusland en lockdowns in China. Dat bleek woensdag nabeurs bij de kwartaalcijfers van het Amerikaanse bedrijf.