Conform celui mai mare studiu de acest tip, majoritatea adolescenților care au avut Covid prelungit se recuperează complet în termen de doi ani. Cu toate acestea, cercetătorii au subliniat necesitatea unor investigații suplimentare pentru a înțelege de ce unii copii continuă să prezinte probleme.
Strategia împotriva virușilor de iarnă este încă în aer în Spania, din cauza lipsei de acord între autorități. În timp ce ministerul Sănătății vrea o strategie de abordare similară cu cea folosită pentru COVID, Comisia de Sănătate Publică întrunită joi, 17 octombrie, nu a fost de acord.
Covid XEC, o nouă tulpină care se răspândește în Europa, ar putea deveni varianta dominantă a virusului în această toamnă. Iar până când va apărea în România este doar o chestiune de zile, a declarat medicul epidemiolog Alexandru Coman.
Noua variantă de Covid XEC, detectată prima dată în Germania, se răspândește rapid în Europa și ar putea deveni dominantă, conform experților, care consideră că XEC este „abia la început” atât global, cât și în SUA.
Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a transmis în cursul zilei de marți că variola maimuței, fie că este vorba de noua sau vechea tulpină, nu este noul COVID, având în vedere faptul că autoritățile știu cum să țină sub control răspândirea acestei boli.
În ultima perioadă, numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a început să crească alarmat, iar cei mai mulți dintre pacienți sunt copii, atenționează medicul pediatru Mihai Craiu. Printre motive s-ar număra valul de caniculă care lovește în aceste zile România. Care sunt simptomele noii forme COVID.
Dr. Virgil Musta, şef al Secţiei Infecţioase a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Timişoara, a fost achitat definitiv în cazul controversat al testelor COVID efectuate de clinica sa privată, dar recoltate de asistentele de la spitalul de stat.
AstraZeneca a recunoscut pentru prima dată în documentele din instanță că vaccinul său anti-Covid poate provoca un efect secundar rar, într-o aparentă răsturnare de situație care ar putea deschide calea pentru o despăgubire legală de mai multe milioane de lire sterline.
Romania is borrowing EUR4 billion from the European Union to protect citizens affected by the COVID 19 crisis. The government will use the money to implement protective measures adopted since the start of the epidemic.